In Post Oost vind je spreekuren, trainingen en inloopactiviteiten die je verder helpen richting vrijwilligerswerk en arbeidsmarkt.  

Online lezen  |  Afmelden
Oost aan de slag 
september 2018
 
Met de nieuwsbrief van Post Oost houden wij je op de hoogte van nieuwtjes van Post Oost. Zo hoor je als eerste over onze nieuwe activiteiten, workshops en trainingen.
Week van de Alfabetisering
Maandag 3 t/m zondag 9 september
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen. Stichting Lezen & Schrijven organiseert van van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering. Taal staat de hele week op de agenda. Post Oost doet natuurlijk ook hier aan mee!
Bekijk het filmpje over taalles bij Post Oost
Gratis boeken op de Post Oost Biblio-take XL tijdens de Week van de Alfabetisering
Maandag 3 t/m vrijdag 7 september
We hebben het hele jaar door een Biblio-take in Post Oost. Twee grote boekenkasten waar je gelezen boeken kan neer zetten én gratis een ‘nieuw’ boek kunt mee nemen. Tijdens de Week van de Alfabetisering is er van 3 t/m 7 september een Biblio-take XL. Niet alleen twee kasten maar tafels vol boeken! Je kunt ruilen, maar je kunt ook gratis een boek mee nemen voor jezelf of als cadeau voor een ander. Er zijn allerlei soorten boeken; peuter- en kleuterboeken, spannende thrillers voor volwassenen, maar ook kook- en reisboeken.
Speciale CV training samen met UWV WERKbedrijf
Donderdag 6 september tussen 11.30 - 16.30 uur
Heb je moeite met het maken van een goed CV en/of een sollicitatiebrief? Kom dan donderdag 6 september tussen 11.30 - 16.30 uur naar Participatiecentrum Post Oost. Samen met ervaren sollicitatietrainers van het UWV WERKbedrijf staan wij voor je klaar om je gratis te helpen. Er wordt concreet hulp aangeboden bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief en CV. Ook andere vragen over “het solliciteren” kunnen worden gesteld. Tip: Neem je gegevens mee (op papier of een USB-stick). Zo kunnen we je nog beter helpen!  Kun je niet donderdag 6 september? Je kunt iedere donderdagmiddag van 13.00 – 15.00 uur terecht bij de sollicitatiewerkplaats in Post Oost. 
Op pad met Oost Actief
Binnenkort gaat er weer een nieuwe Oost Actief groep van start. Met Oost Actief ga je in een groep 8 weken samen op pad door Oost. We gaan samen de buurt ontdekken. We proeven en ervaren wat er allemaal kan. Je leert de verschillende voorzieningen in Oost kennen. Daarnaast maak je kennis met de activiteiten in Oost. Ook krijg je training om je talenten en interesses te ontdekken. Het doel is dat je straks beter weet wat je wilt en kunt doen in de buurt, zodat je straks lekker aan de slag kunt.
Meer informatie en aanmelden
Tot ziens bij Post Oost!
Post Oost is het participatiecentrum voor Amsterdam Oost
Je vindt hier spreekuren, trainingen en inloopactiviteiten die bewoners verder helpen richting vrijwilligerswerk en arbeidsmarkt.

Post Oost is gevestigd op:

Wijttenbachstraat 36-HS
1093 JC Amsterdam
E: info@postoost.nl
T: 020 460 93 80
Open van maandag t/m vrijdag
09.00 tot 17.00 uur
Blijf op de hoogte en volg ons op:
Woon je in Oost?
Wil je verder komen?
Een nieuwe stap?
Activiteiten
Vrijwilligerswerk
Opstap naar werk
Contact met Post Oost
Aanmelden nieuwsbrief
Post Oost is een samenwerking tussen Dynamo, Civic Amsterdam, ViiA en KansenNet.
2018 Post Oost
Profiel wijzigen
Afmelden
 
Wijttenbachstraat 36 HS
1093 JC Amsterdam
 
T: 020 46 09 380
E: info@postoost.nl